21e dag donderdag 27 juni 2019 Toronto – Sightseeing

Toronto Zoo flamingo's

Het is 07.30 uur als we door het alarm van de telefoon wakker worden. We hebben dit hotel geboekt zonder ontbijt en gaan eerste maar eens bekijken waar we willen eten. We zijn een stukje gaan lopen en hebben de prijzen eens vergeleken en komen tot de slotconclusie dat we het beste bij het Holiday Inn kunnen ontbijten; dus ons eigen hotel. Het ziet er heel goed uit en prijstechnisch is het ook voordeliger. We gaan voor het continental breakfast en dat is best uitgebreid voor Canadese begrippen. En….ze hebben echt bestek en geen papieren borden!

Het is vandaag weer tegen de 30 graden en we gaan onze geplande bezienswaardigheden bezoeken.

 

1. Toronto ZOO

De Toronto Zoo is een dierentuin in Toronto, met een oppervlakte van 287 hectare.  Het is de grootste dierentuin in Canada en er leven meer dan 5.000 dieren. Het is verdeeld in zeven geografische regio's: Indo-Malaya, Afrika, Amerika, Toendra Trek, Australië, Eurazië en het Canadese domein. Ik moet wel zeggen, dat je flink door moet lopen als je alles wilt zien en om het Canadese domein alleen al te zien vergt ruim een uur lopen. De dieren in dit domein hebben wel veel plaats, want deze locatie is zeer ruim bemeten. Voor de rest waren er heel wat dieren gedurende deze erg warme dag niet óf niet goed te zien, omdat ze in de schaduw lagen te rusten. Al met al hebben we een goed beeld gekregen van alle dieren hier in deze dierentuin. Na ruim 5 uur houden we het voor gezien en gaan terug naar het Metro station College. Voor de goede orde: we hebben vanuit Metro station College de Gele Metrolijn naar Bloor genomen en daar overgestapt naar de Groene Metrolijn naar Kennedy. Van daaruit de bus nr. 86(a) van Kennedy tot aan de Toronto Zoo. De reistijd ’s-morgens is 1 ½ uur en ’s-avonds   1 ¼ uur. Dus incl. de reistijd ben je voor een bezoek aan de Zoo bijna een hele dag kwijt

2. Toronto Eaton Centre en PATH

’s-Avonds hebben we ná het eten nog even tijd om gezellig door het Eaton Centre te lopen. Het Toronto Eaton Centre is een enorm winkelcentrum met meer dan 300 winkels op meerdere verdiepingen. Het winkelcentrum ligt ook onder de grond en loopt hier over in het PATH. PATH is een 28 kilometer lang ondergronds pad, dat in vier richtingen loopt. Het verbindt verschillende belangrijke bezienswaardigheden en straten met elkaar en langs de volledige lengte van het pad vind je gezellige cafeetjes en grote winkels. De PATH en het Toronto Eaton Centre vormen samen een enorm shop paradijs, waar je je uren kunt vermaken. Het is zelfs het grootste ondergrondse winkelcentrum in de wereld en dus ook tijdens regenachtige dagen het perfecte uitje. In het centrale atrium van het Toronto Eaton Centre vind je een prachtige sculptuur van vogels die aan het plafond hangen. Ook staat er een fontein, waarvan het water tot wel 30 meter hoog wordt gespoten.

We nemen tenslotte nog een kijkje op het Dundas Square. Dit plein vind je net buiten het winkelcentrum en is één van de mooiste pleinen in Toronto. Er staan 22 fonteinen en in de zomer wordt er van alles georganiseerd. Nu ook waren er deze week goochelaars, muzikanten en andere artiesten die hier proberen er een paar centjes bij te verdienen.

 

Het is weer laat geworden en we zetten de wekker voor morgen niet zo vroeg, want morgen is een lange (reis)dag terug naar Nederland. Dus we slapen nog een keer lekker lang, omdat we morgen de nacht in het vliegtuig doorbrengen; of liever gezegd we zijn dan 6 uur kwijt en vliegen de nacht door en komen dan ’s-morgens rond 06.00 uur Nederlandse tijd aan op Schiphol.

 

Maar dat zien we morgen allemaal weer.

 

Toronto Zoo reuze schildpad

 

Toronto Zoo slang

 

Toronto Zoo vlinder

You are here Oost Canada Quebec 2018 21e dag donderdag 27 juni 2019 Toronto – Sightseeing

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda