20e dag woensdag 26 juni 2019 Toronto – Sightseeing

Toronto CN Tower

Het is 07.30 uur als we door het alarm van de telefoon wakker worden. We hebben dit hotel geboekt zonder ontbijt en gaan eerste maar eens bekijken waar we willen eten. We zijn een stukje gaan lopen en hebben de prijzen eens vergeleken en komen tot de slotconclusie dat we het beste bij het Holiday Inn kunnen ontbijten; dus ons eigen hotel. Het ziet er heel goed uit en prijstechnisch is het ook voordeliger. We gaan voor het continental breakfast en dat is best uitgebreid voor Canadese begrippen. En….ze hebben echt bestek en geen papieren borden!

Het is vandaag weer tegen de 30 graden en we gaan onze geplande bezienswaardigheden bezoeken.

 

1. De CN Tower

De CN Tower in Toronto is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Toronto. De uitkijktoren is 553 meter hoog en je hebt er een fantastisch uitzicht over de hele stad. Het is het een druk bezochte toeristische attractie, die je zeker niet mag missen. Op 350 meter vind je een brede uitbouw, waar je verschillende faciliteiten vindt, zoals een restaurant, een bar en allerlei uitkijkpunten. Het hoogtepunt is de uitbouw met een glazen bodem. Het voelt net alsof je boven de grond aan het zweven bent en je kunt 350 meter de diepte in kijken en de verschillende gebouwen op de grond bewonderen.

2. Ripley’s aquariumOnder de CN Tower vind je een andere belangrijke bezienswaardigheid in Toronto, het Ripley’s aquarium. Het is een fantastisch uitje voor het hele gezin en perfect voor een regenachtige dag, maar ook voor een zonnige dag zo als vandaag, want er is Air Condition. In dit aquarium leven meer dan 16.000 zeedieren, in de mooiste aquaria en de vele bassins. Je kunt er kleine kleurrijke visjes bewonderen of je verbazen over bijzondere dieren zoals kwallen en “sea dragons”. Daarnaast is er een grote watertunnel waar je onderdoor kunt lopen op een lopende band en er dan zelfs grote haaien om je heen zwemmen. Er is ook een Discovery Centre waar kinderen zich kunnen vermaken met veel interactieve activiteiten. We hebben echt genoten van dit aquarium en mooie foto’s kunnen maken.

3. Harbourfront

Vanuit het “Toronto Waterfront” vertrekken de meeste Cruiseschepen en ook de Ferry’s en watertaxi’s. We lopen over de mooie (korte) boardwalk en kijken onze ogen uit naar de mooie boten die hier langs de kant liggen. Het heeft enkele weken geleden hier flink geregend in Ontario en alle rivierwater dat in het Lake Ontario is gekomen heeft er voor gezorgd dat de waterspiegel flink gestegen is en enkele van de Toronto Islands bedolven is onder een modderlaag. Er zijn in totaal 15 eilanden, waarvan Central Island het grootste is.

4. Toronto Central Island

We gaan met de Ferry vanuit Harbourfront naar het tegenover gelegen Central Island. Voor $ 8,19 pp kunnen we een retourticket kopen en vanuit de boot hebben we een mooi uitzicht op de Toronto Skyline én de landende vliegtuigen op Billy Bishop Toronto City Airport. We genieten van de kleine overtocht en maken op het Island een wandeling naar de Chelsea Beach en lopen  over de Avenue of the Island. Helemaal op het einde heb je een mooi uitzicht op de boten die langs varen.

 

Terug naar College Station

We nemen vanuit Union Station de metro terug naar het Station College en van daaruit gaan we wederom naar het kleine Taise Restaurant voor een avondmaaltijd. De dag is weer omgevlogen, maar het ergste komt nog….mijn weblog is niet meer te bereiken, wegens het verlopen van het domein. Dus ik kan geen tekst en geen foto’s meer plaatsen. Via een chat met de Amerikaanse beheerder (host) kan ik een verlenging in gang zetten, maar voordat de site weer beschikbaar is, kan er wel 48 uur overheen gaan.

Als noodprocedure heb ik een berichtje op Facebook geplaatst, maar ik kan helaas niet iedereen bereiken.

Dan lezen jullie de laatste 3 dagen helaas maar iets later.

 

Toronto Central Island

 

Toronto CN Tower

 

Toronto CN Tower

 

Toronto CN Tower

 

Toronto CN Tower

 

Toronto Harbourfront Skyline met vliegtuig

 

Toronto Harbourfront Skyline

 

Toronto Ripleys Aquarium

 

Toronto Ripleys Aquarium

 

Toronto Ripleys Aquarium

You are here Oost Canada Quebec 2018 20e dag woensdag 26 juni 2019 Toronto – Sightseeing

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda