15e dag vrijdag 21 juni 2019 Stratford-Charlottetown

Dreamcathchers in Charlottetown

Vandaag zal ik maar met de deur in huis vallen. Het regent de hele dag , zoals ze gisteren al voorspeld hebben. Maar we gaan als ontbijt vandaag eigen gebakken wafels eten. Maar we moeten ze dus eerst zelf gaan bakken. Dat doen we met een nieuw wafelijzer dat we in Charlottetown hebben gekocht. We gebruiken het recept van mijn vader en Marjo maakt de deeg en ik bak de wafels. Wonder boven wonder lukken alle wafels…ook de allereerste. Michele en Mike zijn in hun sas met zowel het wafelijzer als de wafels die we gebakken hebben.

 

Ons ontbijt bestaat dus uit wafels met blueberries,banaan, maple-syrup, appel/perenstroop en kaneel. Voor iedereen zijn er 2 wafels. Dit is dus weer eens iets anders dan bacon and eggs. We besluiten om naar het centrum van Charlottetown te rijden en er een gezellige culinaire middag van te maken. We gaan eerst koffiedrinken bij The Kettle Black; een koffiebar op Queenstreet. Hier komen veel studenten om tijdens hun huiswerk een kopje koffie/thee te nuttigen en een kleinigheid te eten.

We hebben inmiddels onze poncho’s aangedaan, want we worden anders kletsnat. In de Confederations Hall gaan we naar de een gigantische dreamcatcher die aan het plafond hangt en bestaat uit kleinere dreamcatchers die de 13 provincies en territories voorstellen met in het midden een dreamcatcher van Canada. Verder lopen we langs de nieuwe kleine winkeltjes die in het nieuwe ondergrondse winkelcentrum zijn ondergebracht.

Ons uiteindelijke doel is avondeten bij Papa Joe’s restaurant op University Avenue. In dit familie restaurant heerst een casual sfeer en sinds de recente renovatie is het een genot om hier te eten. Net iets beter dan de standaard familie restaurants en met een kok uit India kun je best eens iets speciaals bestellen uit deze regio. Wij eten vanavond “Chicken Korma with Kafta and Basmati rice” en dit smaakt werkelijk prima. Wederom iets aparts geprobeerd vandaag.

Ondanks de regen hebben we er vandaag weer een leuke dag van gemaakt en heb ik uiteindelijk toch nog een klein verhaaltje kunnen schrijven. Morgen gaan we weer verder met onze “eigen Nissan Qashqai” en rijden dan via de Confederation Bridge terug naar de provincie Nova Scotia. We nemen niet de Ferry en hebben zodoende ook geen wachttijden en geen last van plotseling annuleren van de overtocht via de Ferry.

Prettig weekend allemaal.

 

Wafels bakken in Stratford

 

Ontbijt met wafels

 

Kolibrie aan het raam

 

Zomaar een kiekje in Charlottetown

 

Moose aanbidders

You are here Oost Canada Quebec 2018 15e dag vrijdag 21 juni 2019 Stratford-Charlottetown

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda