13e dag woensdag 19 juni 2019 Stratford-

2019-sign Charlottetown

Omdat het gisteravond een beetje later is geworden, heb ik vanmorgen tot 09.10 uur (uit)geslapen. Na een heerlijke douche ben ik weer klaar voor een nieuwe dag. Als ik naar buiten kijk, dan krijg ik meteen al goede zin, want het is weer heerlijk zonnig. Het wordt volgens de weersverwachting 25 graden, maar met de wind op het eiland is dat goed uit te houden. Het is niet drukkend. Prince Edward Island ligt midden in de Atlantische Oceaan dus er is altijd van alle kanten wind. Marjo en Michele en Mike gaan pannenkoeken en muffins maken en dat wordt dan ook ons ontbijt. De samenwerking van de 3 koks is prima en ik zal dadelijk wel gaan keuren. Dus dit is eigenlijk zo’n beetje “Heel Stratfort bakt!” en gekopieerd van “Heel Holland bakt”.

Ik moet eerlijk zeggen dat de muffins en pannenkoeken heerlijk zijn. Voor mij hebben ze zelfs een aparte (grotere) pannenkoek gemaakt van de laatste deeg. Waarvan akte op de foto’s. Relaxend komen we zo de morgenuren door en gaan achterom op het terras in het zonnetje genieten van onze vakantie. De koks gaan nu nog een bananenbrood bakken en dan wordt het tijd om de door ons meegebrachte ijzeren “butterflys’  op het balkon te gaan bevestigen. Het nodige materiaal wordt uit de garage gehaald en aan de slag….

Heel Stratford bakt

 

Heel Stratford bakt

 

We maken aan beide zijden 4 butterflys vast en het ziet prima uit. De witte kopjes van de schroefjes kleur ik met een waterproof viltstift ook zwart, zodat je verder geen kleurverschil meer ziet. Inmiddels komt ook het laatste gebak uit de oven (kruimeltjes taart met dadelvulling) en drinken we nog even koffie en nuttigen wat van de zelfgebakken lekkernijen .

We gaan nu een paar boodschapjes doen in verschillende winkels in Charlottetown. We gaan naar Michaels, de Wal-Mart, Bed Bath & Beyond en naar Kent. Het to-do lijstje van zowel Michele als dat van ons is afgewerkt en we gaan nu naar de haven en daar is een gigantisch stalen sculptuur geplaatst, waar (verliefde) mensen een slotje vast kunnen maken aan het sculptuur; het is gemaakt met de letters L.O.V.E.

Michele heeft een slotje gekocht bij Kent en we schrijven aan de ene kant Michele & Mike 2019 en aan de andere kant Marjo & Servie 2019 en maken het slotje aan de sculptuur vast en gooien de sleuteltjes in het water. Tevens  hebben we nog foto’s gemaakt bij Waterfront waar het jaar 2019 in grote rode letters staat afgebeeld. Michele heeft zowel een filmpje als diverse foto’s gemaakt.

We genieten nog even van het mooie uitzicht in de haven en gaan avondeten bij Maid Marian’s Diner. Hier zijn we in oktober 2018 ook al eens geweest. Dit restaurant serveert al 30 jaar the best Food in Charlottetown. We rijden weer terug naar het centrum van Charlottetown en  parkeren de auto bij een kerk en gaan van daaruit lopend naar Founders Hall om een repetitie bij te wonen van de plaatselijke Bagpipers Band “Belfast Pipes and Drums”.

Michele heeft via Facebook contact met hun opgenomen en toen gehoord wanneer ze waar repeteren. Het is een mooie voorstelling en op ons verzoek spelen ze Scotland the Brave. Ik heb dat opgenomen met de camera. Het is al bijna 20.00 uur en het is nog ruim 20 graden buiten en in tegenstelling tot bij ons in Nederland is het hier helemaal niet drukkend (vochtig). We gaan weer terug naar Stratford en Michele en Marjo gaan nog een paar foto’s maken van de ondergaande zon.

En ik heb niets nieuws meer onder de zon…

 

Backpipers Charlottetown

 

Backpipers Charlottetown

 

LOVE-sign Charlottetown

 

LOVE-sign Charlottetown

 

Terras van Michele en Mike

You are here Oost Canada Quebec 2018 13e dag woensdag 19 juni 2019 Stratford-

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda