12e dag dinsdag 18 juni 2019 Stratford-Points East Coastal Drive

Dunes Greenwich Boardwalk

We hebben heerlijk geslapen in onze “Anne Of Green Gables” bedroom en het wordt tijd voor een douche, alvorens we gaan ontbijten met Michele en Mike. Ook vandaag worden we weer in de watten gelegd wt het ontbijt betreft. We hebben echte broodjes, scones en kaas. Diverse home-made jams en vers fruit. Bovendien heeft Mike “Newfoundland Raisin Buns” meegenomen vanuit zijn trip naar Newfoundland. Kortom we kunnen weer genieten van een prima ontbijt. Koffie, thee, melk en jus d’orange zijn er natuurlijk ook. We maken meteen ook ons lunchpakket klaar, dat wij meennemen voor onze trip van vandaag.

Voordat we aan onze route beginnen bezoeken we eerst nog de haven van Charlottetown om het cruiseschip “Zaandam” van de Holland America lijn te zien. Even een aar foto’s en dan gaan we op pad.

Michele heeft voor ons de volgende 10 activiteiten gepland.

1. Greenwich Prince Edward Island National Park

De duinen van Greenwich is een sectie dien je in dit park moet zien. We gaan daarom de 4,3 km lange Greenwich Dunes Trail lopen. Het eerste stuk is een mooi pad langs het water van de Gulf of St. Lawrence en de laatste 2,5 km is een boardwalk met een floating boardwalk van wel 700 meter. Dat wil zeggen dat de floating boarwalk zich aanpast aan de hoogte van het water en naar boven en naar beneden kan, omdat het aan kettingen vastgemaakt is. Er is geen gebruik gemaakt van hout, maar van kunststoffen planken, zodat ze niet kunnen verrotten in het water. Het uitzicht op het moeras met al zijn vogels en riet is geweldig. De duinen aan weerskanten nodigen ons uit voor een bezoek aan het lange strand, waar we genieten van de zon en waar de wind zorgt voor een aangename temperatuur om te wandelen. Je kunt hier uren lopen en in de zomer is het zeer geliefd om te komen zonnen en zwemmen.

2. Harbour Naufrage,

Hier heb je een goed zicht op de Golf van St. Lawrence. Als Michele een foto wil maken van een visser, die net terug is van een Lobster-vangs, vangt ze letterlijk “bot” . Ze mag wel een foto maken van de gevangen kreeft, maasr niet van hem.

3. East Point Lighthouse

Deze vuurtoren ligt helemaal in het oosten van het eiland waar de machtige golven van de St. Lawrence en de Nordnumerland Strait regelmatig een show geven van krachtige- en metershoge golven. De vuurtoren is gebouw in 1867 en daarna in 1882 nogmaals verplaatst en uiteindelijk in 1908 op de plaats gezet, waar hij nu nog steeds staat. Het uitzicht is geweldig hier en wederom gaat het hier om het uiterste puntje van het eiland.

4. Souris East lighthouse

Deze vuurtoren is gebouwd in 1880 en in 1991 heeft de laatste “lighthouse keeper” zijn werk neer gelegd. Vanaf het balkon heb je een prima uitzicht op het water. Van hieruit gaat een veerpont naar The Magdalen Islands (134 km) in de Saint Lawrence baai. Hier wonen ook kennissen van ons, maar het is gewoonweg een te lange reis (en te dure) overtocht die enkel 5 uur duurt.

5. Souris Beach

We gaan op het strand naar seaglass zoeken, maar we vinden helaas niets. Dan maar snel een paar foto’s maken en verder.

6. Whats’s the Scoop Icecream in Brudenell

We treffen hier Maria MacDonald en dit is een FB-kennis die in 1954  met haar Nederlandse ouders naar Canada is geëmigreerd. We trakteren haar en Michele en Mike of een heerlijk ijsje van deze overbekende ijssalon. Ik neem een OMG-Orio ijsje en de rest is wel een beetje jaloers op mijn ijs. Het is een behoorlijke beker; maar kijk zelf maar op de foto.

7. Montague Waterfront

In dot plaatsje brengen we een bezoek aan de “Angel of Montague”. Dit is een uit een boom gekerfde engel die door de kunstenaar Abe Waterman is gemaakt. De boom staat nog steeds in de grond en is indertijd omgewaaid en van het resterende stuk is deze engel gemaakt. Dit is ons verteld door de man die nu in het huis woont alwaar in de tuin de engel staat. Hij stond in de tuin te werken en we zijn het gewoon gaan vragen. We parkeren de auto nog even in de kleine haven en bezoeken nog een houten kunstwerk van “The three Musicians” die aan de waterkant staan opgesteld.

8. Roma Town of Three Rivers

We gaan nu een bezoek brengen aan de Historic Site van Roma in de Town of the three rivers. Dit uit 1732 stammende gebouwen geven een beeld van de Fransen die hier toen hebben gewoond. De gebouwen geven een indruk van hoe het toen was. Maar….we gaan eigenlijk voor het fotograferen van de provinciale bloem van PEI en dat is de Orchidee met de naam “Lady Slipper”. Michele en Mke weten nog van een eerder bezoek waar ze ongeveer staan en we maken een paar mooie foto’s. Op de terug weg stoppen we nog bij het in aanbouw zijnde klooster van de plaatselijke Boeddhisten en maken snel een foto van de tulpen die daar (vermoedelijk) door de monniken zijn geplant.

9. Cars Pooles Corner

Hier op de hoek staan 2 leuke autos’s die een rol hebben gespeeld in de kinderfilm “Cars”

10. Vanco Farms Tulips Dromore

Via diverse binnenwegen gaan we nog een bezoek brengen aan de tulpenvelden in Dromore. Het is een Nederlandse firma die hier tulpenbollen kweekt en we bekijken nog even een groot veld, dat net is “geknipt”  Het is de enige farm hier in het oosten van PEI waar tulpenbollen geproduceerd worden. Wel leuk als je dan het bordje leest, waarop staat dat je hier niet met een drone mag overvliegen.

Het is al 1930 uur als we uiteindelijk in Stratford terug zijn en we hebben een geweldige dag mogen beleven. We gaan samen genieten van het avondeten en bekijken daarna de foto’s die we vandaag hebben gemaakt. Het kost me wel even wat tijd om alles van vandaag op een rijtje te zetten, maar dat doe ik graag. Nu nog beste foto’s uitzoeken en dan vind ik het wel goed geweest.

De groeten uit Stratford.

Marjo & Servie

Michele & Mike

Dunes Greenwich Boardwalk

 

 

 

Vanco Tulip Farms

 

Souris Lighthouse

 

Roma Lady Slipper

 

Boardwalk Greenwich litle bird

 

Naufrage Bald Eagle

 

Angel Montague by Abe Waterman

You are here Oost Canada Quebec 2018 12e dag dinsdag 18 juni 2019 Stratford-Points East Coastal Drive

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda