11e dag maandag 17 juni 2019 Pictou - Stratford

Bluejay Stratford

We worden vanmorgen verrast door een geweldig ontbijt  in de Engelse kamer van de B & B. Wat een prachtige authentieke kamer waar alles antiek is ingericht. Het servies is Royal Albert en werkelijk alles is uit vervlogen jaren. De hoge plafonds en de openslaande grote kamerdeuren in het midden van de kamer geven deze kamer een aparte uitstraling. Maar het ontbijt is ook klasse en op de foto krijgen jullie een beetje een indruk van de inrichting hier. We zullen de Scotsman Inn echt promoten voor gasten die eens wat anders willen als “standaard”.

Het wordt weer een mooie dag vandaag en we gaan om 11.15 uur met de Ferry van Caribou (Nova Scotia) naar Wood Islands (Prince Edward Island). We zijn ruim voor vertrek aanwezig. Het is slechts 15 minuten vanaf de B & B. De overtocht duur 1 uur en 15 minuten en je betaalt pas als je het eiland verlaat. Het is mistig op de oceaan en de afstand is ongeveer 22 km. Je zie werkelijk geen hand voor ogen hier. En...het is wel behoorlijk warm op het water. De Ferry is helemaal vol en als we om 12.35 uur aankomen op Caribou is het hier zonnig en helder blauw weer en 21 graden. Het blijft trouwens de hele dag rond de 22 graden en  binnen 10 minuten zijn alle voertuigen weer aan land; zo snel gaat dat.

Daar staan we dan op Prince Aedward Island. We gaan de komende 5 dagen logeren bij vrienden in Stratford en gaan van daaruit iedere dag tripjes maken over het eiland. We rijden Highway 23 op en dan Highway 1 en komen na 3 kwartier aan op 37 St. George Crest en Michele en Mike zitten al voor de deur op ons te wachten. We zijn allemaal heel blij dat we elkaar na 8 maanden weer zien. Afgelopen oktober zijn we ook hier geweest tijdens onze reis door Quebec en New Brunswick.

We gaan eerst koffiedrinken en genieten van een geweldige happy birthday taart voor onze verjaardagen die al geweest zijn en die nog gaan komen. Marjo en ik blazen de 4 kaarsjes uit en we kunnen eindelijk proeven van de taart. We gaan nu eerste maar eens bijpraten en de tijd vliegt weer om. Mike zorgt voor het avondeten en terwijl we vanuit de keuken achterom een mooi uitzicht hebben op de tuin en het kleine parkje, vliegen de bluejay’s af en aan om pinda’s op te halen. Een mooie gelegenheid om een paar foto’s te maken.

We gaan na achten nog een ommetje maken naar het water en lopen naar Bellevue Cove. Er vallen opeens een paar druppeltjes water, maar het is de moeite niet waard om weer om te draaien. Daarna gaan we de cadeaus uitpakken en voordat we het in de gaten hebben is net al bijna 23.45 uur. We zijn best wel moe alle vier en gaan met een tevreden gevoel slapen.

Stratford welterusten en tot morgen.

 

Stratfort een bij in de tuin

 

Ferry van Nova Scotia naar PEI

 

Marjo is klaar voor de Ferry naar PEI

You are here Oost Canada Quebec 2018 11e dag maandag 17 juni 2019 Pictou - Stratford

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda