Oost-Canada 2019 (Ontario/Nova Scotia/PEI)

Oost-Canada 2019 (Ontario/Nova Scotia/PEI)

KLM vliegtuig bij de gate

 

Om 10.45 brengt onze zoon Chris ons naar het station van Heerlen. We nemen de Inter City van de NS naar Schiphol Airport. We zijn wel vroeg, maar we nemen geen risico en houden altijd rekening met evt. vertragingen. Rond 14.10 uur zijn we op de luchthaven en het is niet noemenswaardig druk. We gaan eerste onze reistassen laten sealen en kunnen dan direct doorlopen naar de bagage drop off, want we hebben thuis al ingecheckt. Ook de security-check en paspoortcontrole gaan vrij rap en we kunnen nu genieten van een lekker kop koffie.

Victoria Park watervallen

 

We hebben heerlijk geslapen en proberen meteen in het goede ritme te komen, door op tijd op te staan. Om 08.30 uur zitten we keurig aan het ontbijt bij Tim Horton’s in de aankomsthal van de aangrenzende luchthaven. Het is hier nu rustig en we genieten van de lekkere koffie van Tim Horton te midden van een handjevol toeristen en voor de rest allemaal medewerkers van beveiligingsfirma’s en luchthavenpersoneel, dat hier ook geniet van een snel ontbijtje met dito koffie.

Alpaca's Antigonish

 

De zon schijnt onder de kleine jaloezieën door  van onze slaapkamer. We worden wakker terwijl de lucht al helemaal blauw is. Het wordt een mooie dag vandaag. Na een verfrissende douche gaan we naar de eetkamer, waar ons ontbijt wordt gereserveerd. We beginnen met een goed gevuld schaaltje vers fruit en yoghurt. Onze gastvrouw heeft bovendien nog een flinke kom “homemade” granola voor ons gemaakt; heerlijk trouwens. We krijgen koffie en jus d’orange te drinken. En dan ….een “plate” met toastbrood, spiegeleieren, worstjes, bacon en aardbeienjam. Ik denk dat we voorlopig geen hongergevoel meer zullen hebben.

Louisbourg vuurtoren

Als we wakker worden in onze B & B Yellow Seabird, hebben we best wel honger en we gaan nu uitproberen of het inderdaad zo is, dat je kunt merken dat de eigenaars van deze B & B uit Duitsland komen. In de ontbijtzaal is onze tafel al gedekt en meteen komt de gastvrouw met de koffie en de yoghurt. De yoghurt is overigens aangelengd met slagroom, zodat hij heerlijk van smaak is. Er wordt vandaag zelfs Duits brood geserveerd en dat is natuurlijk iets dat we zeer waarderen. We krijgen ook nog kaas, salami, Philadelphia en 2 soorten jam erbij. Toasten kunnen we zelf met witbrood, bruinbrood en zoals eerder vermeld Duits brood. En dan komt onze plate met scrambled eggs en bacon. Dus…onze voorspellingen met die Duitse invloeden is hier wel degelijk te merken.

Glace Bay Miners MuseumVandaag worden we voor de wekker wakker, van de kou. Chilly willy wat een koude nacht na gisteravond zo’n mooie sunset en kleurrijke avond.  Tijdens ons continental breakfast spreken we alweer een Nederlandse man die 60 jaar geleden is geëmigreerd.  Auto inpakken is handig als die voor de kamerdeur staat en  zoef weg zijn we weer.  We rijden de Marconi route. In Main-a-Dieu wandelen we over een boardwalk route langs het strand. Vreemde vegetatie,  naaldbomen en helmgras door mekaar.  Zo te zien werkt hier iedereen in de vis industrie.

Bird Island Bald Eagle

 

We hebben uitstekend geslapen, maar als we de gordijnen om 07.30 uur open doen, blijven we het liefst in bed liggen. Het regent behoorlijk en we gaan vandaag om 10.00 uur een “Boat Tour” maken naar Bird Island en het zou toch jammer zijn als het zo blijft regenen. Eerst maar eens ontbijten en dan zien we weer verder. Het ontbijt is goed en er is bacon and eggs en er zijn zelfs worstjes. Ook de yoghurt, muesli en het verse fruit ontbreken niet. Koffie, thee, jus d’orange en appelsap is er volop. Als beleg is er nog jam en pindakaas. En…niet te vergeten je kunt er zelf verse pannenkoeken maken.

Lakies Head

Het is 06.30 uur en ruim een uur voordat de wekker af gaat, als we wakker worden door de zon die al door de luxaflex schijnt. We draaien ons nog een keertje om. Veel te vroeg om op te staan. Over het ontbijt hoef ik maar een paar woorden te zeggen: Prima, voldoende en keurig verzorgd. Volgens de weersvoorspelling wordt het vandaag 21 graden en we gaan maar meteen van slag door een wandeling te maken vanuit de “beach”. We lopen de fresh water lake trail en de zon weerkaatst van alle kanten in het heldere water. Op de borden staat vermeld, dat dit gebied het domein is van o.a. de coyote en de loone (eenden).

Overduidelijk

De regen klettert op het dak van de cottage. De oceaan die 100 meter verderop ligt is helemaal bedekt met wolken en het uitzicht van gisteren vanuit de cottage is vandaag helemaal verstopt achter de mist. Maar we weten inmiddels wel beter en het kan zeer snel opklaren. We lopen naar het restaurant dat schuin tegenover de cottages ligt om te ontbijten en zijn benieuwd naar het assortiment. Ik moet eerlijk zeggen dat het er picobello uitziet en de keuzes zijn ook zeer divers. Het brood en ook de scones en de muffins zijn allemaal zelfgemaakt en heel vers. Er zijn ook havermoutkoekjes en spinazie Quiche en er yoghurt en vers fruit. Wat drank betreft is er koffie, thee en zijn er diverse sappen.

Strandbuggy Toy

Route dag 1 t/m 9

We hebben prima geslapen in de “Marjaree River View Inn” en ook nu begint de dag weer druilerig, maar ik zal het maar al verklappen; het wordt weer een zonnige dag met temperaturen rond de 21 graden en wederom een mooie blauwe lucht. Maar genoeg gepraat over het weer, we ontbijten vandaag niet op dezelfde plek, waar we ook hebben geslapen. Simpelweg omdat ze hier geen ontbijt verzorgen; het is alleen maar een kamer om te slapen. Maar we hebben hier natuurlijk van tevoren rekening mee gehouden en gaan iets verder op bij de Dancing Goat ontbijten.

Pictou schip Hector

Gisteravond hebben we het best wel warm gehad op de kamer en het koste iets meer tijd op in slaap te vallen. Normaal zijn we zo moe, dat we meteen inslapen. Maar al met al hebben we toch een goede nachtrust gehad. En het ontbijt vanmorgen heeft alles weer goed gemaakt; gewoonweg prima met alles erop en eraan. De gastheer heeft zijn uiterste best gedaan en het ontbijt tot in de puntjes verzorgd. We praten nog ruim een uur met de gastheer over het wel en wee hier in Linwood en in Nova Scotia in het algemeen. Het wordt langzaam tijd om te vertrekken.

Bluejay Stratford

We worden vanmorgen verrast door een geweldig ontbijt  in de Engelse kamer van de B & B. Wat een prachtige authentieke kamer waar alles antiek is ingericht. Het servies is Royal Albert en werkelijk alles is uit vervlogen jaren. De hoge plafonds en de openslaande grote kamerdeuren in het midden van de kamer geven deze kamer een aparte uitstraling. Maar het ontbijt is ook klasse en op de foto krijgen jullie een beetje een indruk van de inrichting hier. We zullen de Scotsman Inn echt promoten voor gasten die eens wat anders willen als “standaard”.

Dunes Greenwich Boardwalk

We hebben heerlijk geslapen in onze “Anne Of Green Gables” bedroom en het wordt tijd voor een douche, alvorens we gaan ontbijten met Michele en Mike. Ook vandaag worden we weer in de watten gelegd wt het ontbijt betreft. We hebben echte broodjes, scones en kaas. Diverse home-made jams en vers fruit. Bovendien heeft Mike “Newfoundland Raisin Buns” meegenomen vanuit zijn trip naar Newfoundland. Kortom we kunnen weer genieten van een prima ontbijt. Koffie, thee, melk en jus d’orange zijn er natuurlijk ook. We maken meteen ook ons lunchpakket klaar, dat wij meennemen voor onze trip van vandaag.

2019-sign Charlottetown

Omdat het gisteravond een beetje later is geworden, heb ik vanmorgen tot 09.10 uur (uit)geslapen. Na een heerlijke douche ben ik weer klaar voor een nieuwe dag. Als ik naar buiten kijk, dan krijg ik meteen al goede zin, want het is weer heerlijk zonnig. Het wordt volgens de weersverwachting 25 graden, maar met de wind op het eiland is dat goed uit te houden. Het is niet drukkend. Prince Edward Island ligt midden in de Atlantische Oceaan dus er is altijd van alle kanten wind. Marjo en Michele en Mike gaan pannenkoeken en muffins maken en dat wordt dan ook ons ontbijt. De samenwerking van de 3 koks is prima en ik zal dadelijk wel gaan keuren. Dus dit is eigenlijk zo’n beetje “Heel Stratfort bakt!” en gekopieerd van “Heel Holland bakt”.

Sea Eagle

De zon schijnt door de jaloezieën op onze slaapkamer en het beloofd weer een mooie dag te worden. Een stevig ontbijt met “bacon en eggs” zorgt er voor dat we er weer even tegen kunnen en voor vandaag hebben we gisteravond al plannen gemaakt, zodat we precies weten wat we allemaal gaan bezoeken. We rijden om 10.15 naar onze eerste stop over:

Dreamcathchers in Charlottetown

Vandaag zal ik maar met de deur in huis vallen. Het regent de hele dag , zoals ze gisteren al voorspeld hebben. Maar we gaan als ontbijt vandaag eigen gebakken wafels eten. Maar we moeten ze dus eerst zelf gaan bakken. Dat doen we met een nieuw wafelijzer dat we in Charlottetown hebben gekocht. We gebruiken het recept van mijn vader en Marjo maakt de deeg en ik bak de wafels. Wonder boven wonder lukken alle wafels…ook de allereerste. Michele en Mike zijn in hun sas met zowel het wafelijzer als de wafels die we gebakken hebben.

Confederation Bridge strong winds

Onze laatste uurtjes bij Michele en Mike in Startford (Prince Edward Island) zijn inmiddels aangebroken. We hebben eigenlijk nog geen zin om verder te gaan, het was immers zo gezellig hier en we hebben zoveel leuke dingen samen gedan. Maar ja aan alles komt een einde. We hebben nog samen ontbijt en dan is de tijd aangebroken dat we afscheid moeten nemen. Met pijn in ons hart gaan we Michele en Mike verlaten, maar we komen beslist snel weer terug. Na een paar stevige omhelzingen rijden we langzaam de garage uit (onze Nissan heeft vanaf maandag in de garage mogen staan) en daar neemt Michele de allerlaatste foto’s die ze beslist z.s.m. op FaceBook zal plaatsen.

Footprints in the Ocean

We worden rond 08.00 uur wakker en gaan vandaag bij Smitty’s Family Restaurant in Truro. Vandaag is Marjo jarig en we gaan daarom een iets uitgebreider ontbijtje verorberen. We weten wat we hier te eten krijgen, want we zijn al vaker in een van hun vele Restaurants geweest. We sturen een paar foto’s van de jarige met haar ontbijt naar Michele, Paulette en Karin en krijgen natuurlijk de nodige respons. Het blijft trouwens  de hele dag mooi en open weer en de temperaturen variëren van 21° C tot en met 28° C. en de wind maakt het heel aangenaam.

In de tuin van grand pré national historic site

Onze spiksplinternieuwe Nissan Qashqai is vandaag de laatste dag bij ons en morgen zullen we eervol afscheid van hem nemen. We zijn zeer aan hem gehecht en ik hoop dan ook dat we elkaar in de nabije toekomst weer mogen treffen en gezamenlijk met elkaar de nodige kilometers afleggen, tegen een benzine prijs van ongeveer € 0,75 per liter. We hebben bijna alles al in de auto liggen, als we in het restaurant van Evangeline gaan ontbijten. We hebben een voucher en kunnen uit een aantal soorten ontbijt kiezen. We gaan vandaag voor de “pancakes”, want we hebben stiekem op het bord van de buren gekeken en die pannenkoeken, die zagen er toch verdomd goed uit.

Toronto City

Buiten schijnt de zon al volop als we door de wekker wakker worden. Lekker douchen en dan ontbijten in het Holiday Inn. Het ontbijt is goed, maar ik had toch liever normaal bestek en borden gehad. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat in zo'n hotel  plastic messen en vorken en kartonnen borden worden gebruikt tijdens het ontbijt. Ze hebben het hier dagelijks over het milieu, zet dan een eerste stap en gebruik borden, vorken messen e.d. die je kunt afwassen. Voor de rest is het ontbijt in orde. We pakken onze reistassen in en voor de laatste keer gaan ze de kofferbak in van de Nissan, samen met de handbagage en de fototas. Binnen 5 minuten zijn we op het vliegveld en nemen de afslag naar de verhuurmaatschappij Alamo, om de auto in te leveren. Gewoon de pijlen volgen en doorrijden tot aan de witte streep en daar wordt de auto door een vriendelijke mevrouw gecontroleerd op eventuele schade. We komen met vlag en wimpel door de controle en krijgen een bagage-kar om alle onze spullen op te zetten en rijden dan met de kar naar Domestic Departures (binnenlandse vluchten).

 

Toronto CN Tower

Het is 07.30 uur als we door het alarm van de telefoon wakker worden. We hebben dit hotel geboekt zonder ontbijt en gaan eerste maar eens bekijken waar we willen eten. We zijn een stukje gaan lopen en hebben de prijzen eens vergeleken en komen tot de slotconclusie dat we het beste bij het Holiday Inn kunnen ontbijten; dus ons eigen hotel. Het ziet er heel goed uit en prijstechnisch is het ook voordeliger. We gaan voor het continental breakfast en dat is best uitgebreid voor Canadese begrippen. En….ze hebben echt bestek en geen papieren borden!

Het is vandaag weer tegen de 30 graden en we gaan onze geplande bezienswaardigheden bezoeken.

Toronto Zoo flamingo's

Het is 07.30 uur als we door het alarm van de telefoon wakker worden. We hebben dit hotel geboekt zonder ontbijt en gaan eerste maar eens bekijken waar we willen eten. We zijn een stukje gaan lopen en hebben de prijzen eens vergeleken en komen tot de slotconclusie dat we het beste bij het Holiday Inn kunnen ontbijten; dus ons eigen hotel. Het ziet er heel goed uit en prijstechnisch is het ook voordeliger. We gaan voor het continental breakfast en dat is best uitgebreid voor Canadese begrippen. En….ze hebben echt bestek en geen papieren borden!

Het is vandaag weer tegen de 30 graden en we gaan onze geplande bezienswaardigheden bezoeken.

Niagara Airbus

Heerlijk uitgeslapen gaan we voor het laatst ontbijten in Canada. We trakteren ons zelf vandaag en nemen een uitgebreider Breakfast. We hebben alle tijd want we worden pas tussen 11.50 uur en 12.20 uur opgehaald door de Niagara Shuttle. De reistassen zijn gisteravond al ingepakt en als we de laatste dingen van de trolley en fototas hebben verzameld is het al bijna 11.00 uur en wordt er op de deur geklopt door de dames van de housekeeping.

We checken uit en gaan nog even relaxen in de hotel-hal. De chauffeur van de shuttle is er al om 11.30 uur en we moeten nog een gast ophalen bij het Fairmont Royal York hotel. We nemen nu de Gardiner Expressway naar het vliegveld. Normaal kun je de afstand van down Town naar het vliegveld in 20 minuten rijden, maar vandaag doen we er ruim een uur over. Enerzijds omdat we nog iemand moeten ophalen en anderzijds omdat het erg druk is op de wegen in en rondom Toronto.

Beste lezers en lezeressen

Na 5 dagen is onze website weer te bereiken en zijn de storingen verholpen.

De laatste 4 dagen zijn nu ook weer bijgewerkt.

Masejoreizen is blij

You are here Oost Canada Quebec 2018

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda