Kenia 2011 (Juni)

Kenia 2011 (Juni)

Reisduur: 20 dagen || 15 juni - 4 juli 2011 || Marjo & Servie Jongen

Deze reis bestaat enerzijds uit het project "Medical Camp" en anderzijds bezoeken we speciale plekjes zoals Hells Gate, Crater Lake Tented Camp en Mount Longonot. Ook brengen we een bezoek aan het Masai Mara Nat.park en het Giraffe Center en het National Museum van Nairobi. Tenslotte bezoeken we nog Mombasa voor een onvergetelijke strandvakantie samen met Rose en Paul.

Post 04 juli 2011

Giraffe is mascotte van Masejoreizen

We hebben een rustige vlucht en doordat niet alle stoelen in het middenpad bezet zijn, vraag ik aan de stewardess of we van plaats mogen wisselen. Zo, nu kunnen we ruim 5 uur slapen en de tijd "vliegt" om. Omdat er maar 1.30 uur speling is tussen aankomst in Parijs en de verdere vlucht naar Düsseldorf, is het door een half uur vertraging in Nairobi een race tegen de klok geworden om onze vlucht AF 1306 van Air France (vertrek om 07.25 uur) op tijd te halen.

Post 03 juli 2011

Masai Mara luipaard in boom_2

Het is nu 06.45 uur als we bij het ontbijt zitten en de laatste keer oogcontact hebben met de Hippo's die enkele meters van ons af in de Mara River zwemmen. We zitten in een zgn. "open restaurant", d.w.z. zonder ramen en deuren en alles aan de zijkant is gewoon open. Alleen als het regent gaan de stoffen lamellen naar beneden. Je kijkt dus direct naar buiten de natuur in.

Post 02 juli 2011

Pas geboren Wilde Beast


Habari za nyumbani !

Met ons is alles goed. We maken vandaag een lange game-drive en deze zal vermoedelijk de hele dag duren. We gaan extra vroeg ontbijten en om 07.30 uur treffen we ons bij het Safaribusje van Paul op de parkeerplaats bij de ingang.

Post 01 juli 2011

My Butterfly

We hebben prima geslapen en de wekker gaat vandaag erg vroeg, omdat we om 06.30 uur een ochtend game-drive hebben. We drinken van tevoren koffie en als we terugkomen gaan we ontbijten.

Post 01 juli 2011

Lions in Action

Vandaag vertrekken we al heel vroeg naar Masai Mara en we hebben al om 06.45 uur ontbijt in het gezellige restaurant aan het water van Crater Lake. Terwijl we koffie drinken gaat de zon langzaam op en komen de vogels al dichterbij om te kijken of ze een paar broodkruimeltjes kunnen krijgen.

Post 30 juni 2011

Sunrise over crater lake

Terwijl ik nog even in bed blijf liggen, gaat Marjo de zonsopgang aan het meertje fotograferen. De flamingo’s en Waterbucks zijn al bezig aan hun ontbijt.

Post 29 juni 2011

Mount Longonot

We worden wakker van het fluiten van de vogels en we hebben fantastisch geslapen. We hebben met Paul afgesproken om 07.30 uur en we genieten op het terras van het restaurant van het schouwspel van de vogels. De Black Velvet Monkeys stelen eerst een boterham van de tafel en daarna gaan ze er met een compleet gevulde suikerpot vandoor, die ze daarna leeg van de trap af gooien.

Post 29 juni 2011

Giraffes Crater Lake

Het is vanmorgen erg mistig als Paul om 08.30 uur het Safari-busje start voor het eerste gedeelte van onze Safariweek. We gaan richting Eldoret en we zien bijna geen hand voor ogen. Het is super gevaarlijk op de weg en toch zijn er nog chauffeurs die zonder licht rijden; met name vrachtauto’s en matatu’s.

Post 26 juni 2011

Masai Church Services

Het is 05.15 uur als ik wakker wordt van gestommel voor onze slaapkamer. Het is Peter die hout aan het hakken is voor zijn kacheltje, omdat hij nog iets wil opwarmen, voordat hij het probleem met de vastgelopen truck kan oplossen.

Post 26 juni 2011

Dokters van Nairobi op Medical Camp

Vandaag ga ik de website bijwerken en Marjo gaat met Rose naar het Medical Camp; zo'n 15 km hier vandaan. Het is een zeer slechte weg waar ze overheen moeten rijden.

Pagina 1 van 2
You are here Afrika Kenia Kenia 2011 (Juni)

Contactgegevens

Indien u contact met ons wilt opnemen kunt u een email sturen via onze contactpagina.
> Naar de contactpaginaAgenda

Bekijk ook onze agenda voor de bijeenkomsten en voorlichtingen over onze reizen.
> Naar de agenda